Biudžetinė įstaiga, 191777611, Aukštaičių a. 10, Subačius, LT-40406 Kupiškio r.,  tel.: 8-459-55285, e.paštas: rastine@gimnazija.subacius.lm.lt

Kupiškio r. Subačiaus gimnazija

Baltijos vasaros akademija Jelgavoje

2017-07-07

 

 

 Nuotraukoje:

Stovi pirma iš kairės - Baltijos vasaros akademijos instruktorė Ulrike Wolf-Jontofsohn,

pirma iš dešinės - instruktorė Darja Djatsenko iš Estijos.

Ir mūsų gimnazijos komanda: I.Kriaučiukienė, D.Šukienė, A. R. Žiūkaitė

 

 Europos Tarybos, Latvijos švietimo ministerijos, Latvijos valstybinio švietimo centro  ir Europos Vergelando centro kvietimu Subačiaus gimnazijos ir dar trijų Lietuvos mokyklų komandos šių metų liepos 2-7 d. dalyvavo Baltijos regioninėje vasaros akademijoje Latvijoje, Jelgavoje.

Baltijos akademija – tai mokymų programa, skirta įtraukiai ir demokratinei kultūrai Lietuvos, Estijos ir Latvijos mokyklose kurti. Jos metu ugdomos ir tobulinamos švietimo srities profesionalų bei bendruomenės veikėjų kompetencijos, skatinamos jų bendros veiklos ir partnerystė. Šių metų tema – saugios ir įtraukios mokyklos visiems kūrimas.

Baltijos akademijoje dalyvauja  komandos iš Lietuvos, Estijos ir Latvijos. Subačiaus gimnazijai atstovavo anglų kalbos mokytoja Danutė Šukienė, specialioji pedagogė Ingrida Kriaučiukienė ir mokinių savivaldos atstovė Austėja Rita Žiūkaitė.

Akademijos dalyviai keitėsi patirtimi, kaip ugdyti mokinių demokratines kompetencijas, mokėsi kurti mokyklų lygmens demokratinio pilietiškumo ir žmogaus teisių ugdymo projektus, prisidedančius prie demokratinės ir įtraukios mokyklos aplinkos, skirtos visiems ir kiekvienam, kūrimo.

Komandinės užduotys skatino skirtingų šalių atstovus aktyviai bendrauti ir bendradarbiauti, kas buvo ne taip paprasta, nes akademijos darbo kalba buvo anglų kalba. Užsiėmimus vedė lektoriai iš Vokietijos, Norvegijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos.

Mokymų metu sukurti projektai bus įgyvendinami per ateinančius mokslo metus.

Akademijos dalyviai turiningai ir šauniai praleido laiką Jelgavoje: jie ne tik įtemptai dirbo ir mokėsi pagal griežtą darbotvarkę, bet dar ir apsilankė Jelgavos Švenčiausios Trejybės bažnyčios bokšto muziejuje. Be to, liepos 6 dieną 21 valandą trijų tautų atstovai giedojo Tautišką giesmę (sužinoję apie lietuvių organizuojamą akciją, latviai ir estai entuziastingai mokėsi dainuoti ir vieningai prisijungė prie lietuvių).

Trijų Baltijos valstybių mokyklų mokytojai ir mokiniai šio šaunaus projekto metu susirado draugų ir partnerių, įgijo geros patirties, kuria galės pasidalinti savo mokyklose.

Elektroninis dienynas

 

 

 

Kiekvienas sistemos vartotojas turi prisijungimo vardą ir slaptažodį. Jei iškilo neaiškumų, klauskite gimnazijos administracijos.

UTA

uta