Biudžetinė įstaiga, 191777611, Aukštaičių a. 10, Subačius, LT-40406 Kupiškio r.,  tel.: 8-459-55285, e.paštas: rastine@gimnazija.subacius.lm.lt

Kupiškio r. Subačiaus gimnazija

Susitikimas su buvusiais gimnazistais

2023-02-03

Vasario 3 dieną, Gimnazijoje vyko „Karjeros diena“, kurioje dalyvavo I–IV gimnazijos klasių mokiniai. Renginį vedė ir organizavo mokyklos karjeros specialistė Neringa Kalvelytė. Į renginį buvo pakviesti penki buvę gimnazijos mokiniai, kurie šiuo metu sėkmingai mokosi pasirinktos specialybės arba neseniai pabaigę mokslus ir jau dirbantys. Buvę gimnazistai ne tik papasakojo apie studentų gyvenimą ir universitetų atmosferą, bet ir supažindino mokinius su naujomis specialybėmis ir karjeros galimybėmis, apie kurias daugelis girdėjo pirmą kartą.

Nuotraukos >>>

 

Prieš septynerius metus gimnaziją baigusi Inga Ragauskaitė pasakojo apie įgytą socialinio darbuotojo specialybę. Inga baigė bakalauro studijas Šiaulių kolegijoje ir tęsėmokslus Vilniaus universitete Šiaulių akademijoje, kur neseniai įgijo magistro laipsnį. Ji paminėjo, kad norint studijuoti ir dirbti socialinio darbuotojo darbą, privaloma gerai mokėti lietuvių kalbą ir bent vieną užsienio kalbą, kadangi ši specialybė reikalauja nuolatinio bendravimo su žmonėmis. Inga sakė nesigailinti pasirinkusi šią specialybę ir nors iš pradžių abejojo, dabar esanti labai laiminga ir džiaugiasi savo pasirinkimu.

Kita pašnekovė, vos prieš pusmetį baigusi Subačiaus gimnaziją Justina Lungytė, studijuojanti aviacijos inžineriją Kauno Technologijų Universitete. Justina teigė, kad ji seniai žinojusi, jog savo ateitį sies su aviacija arba net lėktuvo pilotavimu. Labiausiai ją žavi tai, kad studijuodama aviacijos inžineriją ji ne tik sužinos apie lėktuvo mechanizmą ir veikimą, bet galbūt net gaus progą jį suprojektuoti ir išvysti tikrame gyvenime, ne tik popieriuje. Labiausiai Justiną žavi KTU rūpinimasis savo studentais. Studentai besimokantys KTU gali apsigyventi viename iš 12 bendrabučių, todėl dėl apgyvendinimo sunkumų dažniausiai jiems nekyla. Studentai gali dalyvauti įvairiose sporto programose, kurios padidintų gaunama stipendiją. Taip pat Justina užsiminė apie laisvo laiko erdves, kuriose, kaip ji juokavo, dažniausiai ją galima sutikti prie biliardo stalo.

Trečia „Karjeros dienos“ viešnia Edita Družaitė, Lietuvos Sveikatos Mokslų Universitete studijuojanti mediciną. Edita iš pradžių svajojo apie pradinių klasių mokytojos specialybę, mat norėjo dirbti su vaikais, tačiau ji suabejojo ir vis dėlto pasirinko mediciną. Pasakodama apie studijas ji neslėpė entuziazmo ir užsidegimo šiam mokslui. Edita neneigia, kad medicinos mokslas reikalauja daug kantrybės ir darbo, dėl kurio dažnai pritrūksta laisvo laiko sau. LSMU medicinos studijose mokslas vyksta ciklais, kai kelias savaites mokomasi tą patį dalyką, o vėliau už jį atsiskaitoma. Bet, kaip pati Edita sako, tai, kad už tam tikrą temą atsiskaitei, nereiškia, kad gali ją pamiršti, nes šių žinių prireiks dar ir vėliau.

Dar vienas ypatingas, buvęs Subačiaus gimnazijos mokinys – Almantas Kunskas, studijuojantis mados dizainą Vilniaus Dailės Akademijoje. Almantas mokosi 4 kurse, jis labai džiaugiasi, kad atrado sritį, kurioje gali pilnai save realizuoti. Nors mada dažnai stereotipiškai laikoma kaip moteriška profesija, Almantas tai tvirtai paneigia – jo kurse yra toks pat skaičius ir merginų, ir vaikinų. Jis yra kūręs drabužius ir dirbęs su tokiomis įžymybėmis kaip Giedre Kilčiauskiene, Jessica Shy ir dizaineriu Robertu Kalinkinu. Jaunasis dizaineris Almantas, atsakydamas į mokinių užduodamus klausimus apie stojamuosius egzaminus ir pačias studijas, linki niekada nepasiduoti ir sako, kad jei labai norėsi ir įdėsi į tai daug darbo – tikrai pasieksi viską, ko tik širdis geidžia. Galų gale, kaip juokavo Almantas, para turi 24 valandas.

Paskutinė „ Karjeros dienos“ viešnia – Austėja Rita Žiūkaitė. Ji mokosi Generolo Jono Žemaičio Karo Akademijoje orlaivių pilotavimo. Austėja džiaugiasi savo studijų pasirinkimu, nes čia ji galės nuolatos tobulėti, mat skraidant taip pat galioja tam tikros eismo taisyklės, kurios yra vis atnaujinamos. Ji gimnazistus supažindino su tvarka, kuria pradedamos studijos, tai pat ir su išbandymais, kuriuos tenka įveikti būnant pirmakursiais. Iš savo kursiokų ji yra vienintelė mergina, pasirinkusi studijuoti šią profesiją, tačiau tai jai netrukdo tapti puikia pilote.

Renginio pabaigoje karjeros specialistė palinkėjo mokiniams kaupti žinias, lavinti gebėjimus, ugdytis kompetencijas, atsakingai rinktis studijų kryptį ir planuoti savo vietą konkurencingoje darbo rinkoje.

Nuotraukos >>>

 

Elektroninis dienynas

 

 

 

Kiekvienas sistemos vartotojas turi prisijungimo vardą ir slaptažodį. Jei iškilo neaiškumų, klauskite gimnazijos administracijos.

UTA

uta