Biudžetinė įstaiga, 191777611, Aukštaičių a. 10, Subačius, LT-40406 Kupiškio r.,  tel.: 8-459-55285, e.paštas: rastine@gimnazija.subacius.lm.lt

Kupiškio r. Subačiaus gimnazija

Sveikatos labirintas

 

2014-11-20

Kad vaikas būtų sveikas tuo rūpinasi tėvai, apie tai kalba mokytojai ir pačiam vaikui siūloma nuo pat vaikystės rūpintis savo sveikata.Subačiaus gimnazijos psichologė Rasa Krikščiūnienė bei pradinio ugdymo ir pagalbos skyriaus vedėja Vidmantė Makasejevienė į gimnaziją pakvietė 3-4 klasių mokinius ir jų mokytojus dalyvauti mokinių sveikos gyvensenos renginyje „Sveikatos labirintas“. Renginio organizatorės norėjo, kad mokiniai žaismingai įtvirtintų ir išplėstų žinias apie sveiką gyvenseną, rūpintusi sveikata, parodytų kūrybingumą, ugdytų iniciatyvą, draugiškumą..

Į renginį atvyko 7 rajono mokyklų komandos.

   Renginio nuotraukos >>>

 

 

 

Šalia rajono mokinių komandų dalyvavo ir Biržų rajono Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos pradinukai. Komandas sudarė 5 trečių ketvirtų klasių mokiniai. Renginio vedėjos, I G klasės mokinės, supažindino dalyvius su renginio eiga, burtu keliu komandų kapitonai pasirinko dalyvavimo eilės skaičių. Kiekviena komanda paruošė ir pademonstravo namų darbą, pristatymą apie savo mokykloje vykdomos sveikos gyvensenos veiklą. Prisistatymai buvo įvairūs: vieni deklamavo, kiti šoko, vaidino, rodė parengtas skaidres kuriose demonstravo savo gebėjimus ir atskleidžiančias žinias kaip būti sveikam.

Antroje renginio dalyje komandos pradėjo kelionę labirintu. Dalyvių laukė įvairiausios užduotys.Aštuonios labirinto stotelės reikalavo žinių, sumanumo ir gebėjimo atsakyti į pateiktus klausimus. Mokiniai apsilankė „Geros nuotaikos dvare“, „Higienos šalyje“, „Dantukų miestelyje“, „Labirinto virtuvėje“, žingsniavo per kliūtis į „Sveikatos liūną“, ilsėjosi „ Poilsio oazėje“, dalyvavo „Vaisių ir daržovių mitinge“, išbandė sportines priemones „Sporto klube“.

Tik įveikę labirinto užduotis dalyviai suprato kodėl reikėjo į kelionę pasiimti tuščią krepšelį. Teisingi atsakymai, surinkti taškai stotelėse buvo įvertinti saldžiomis dovanėlėmis, vaisiais, riešutais.Visos komandos tapo nugalėtojomis, visi mokiniai dalyvavę labirinto stotelėse sužinojo apie geriausius būdus kaip stiprinti sveikatą, o tuo pačiu metu mokėsi rūpintis savo sveikata. Gimnazijos direktorė Vida Šeškuvienė visas komandas apdovanojo padėkos raštais palinkėdama įgytas žinias perteikti draugams ir patiems būti sveikiems.

                                                                                                                                 Genia Vaičikauskienė

Elektroninis dienynas

 

 

 

Kiekvienas sistemos vartotojas turi prisijungimo vardą ir slaptažodį. Jei iškilo neaiškumų, klauskite gimnazijos administracijos.

UTA

uta